tiistai 18. lokakuuta 2011

Oletko sinä kaksijakoinen?

"Ambivalenssi tarkoittaa kaksiarvoisuutta ja kaksijakoisuutta; sitä, että sama asia herättää sekä kiinnostusta että halua torjua se. Ihmiset sanovat usein haluavansa jotain, mutta kuitenkin yrittävät alitajunnallisesti torjua sitä."
(Tämä on siis jälleen lainaus kirjasta, josta "opiskelen" kuinka teen hulluista haaveista täyteläistä elämää.
... tiedän, että tavoitteeni on korkealla;)

Jälleen ajatus, joka pysäytti minut TODELLA ajattelemaan. Kirjan mukaan tätä on hyvä ajatella varsinkin silloin, kun jokin yritys on mennyt pieleen. Teksti jatkuu näin;

" Onnistuminen on usein ladattu monilla eri merkityksillä: siihen liittyy pelkoa, ahdistusta ja syyllisyyttä ja se voi johtaa syvään sisäiseen ristiriitaan suhteessa ponnisteluihin ja tuloksiin. Saattaa olla, että ihminen ei edes tiedä ambivalenssistaan. Silti se ei tarkoita etteikö kaksijakoisuus lymyilisi pinnan alla. Se on vähän niinkuin häkä: sitä ei voi havaita, mutta silti se on kuolettavaa. Epäily ja epävarmuus haluamiensa asioiden oikeutuksesta tai siitä, että epäily kyvykkyydestä ilmaista niitä voi hiipiä alitajuntaan huomaamatta. Kaikki tietoiset ponnistelut valuvat silloin hukkaan ja tuloksena on ainainen pettymys.

Tehdään tästä hyvä päivä.
-erja-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti