tiistai 25. lokakuuta 2011

Ulkoiset paineet

Sinua ympäröivillä ihmisillä saattaa olla paljonkin tekemistä sen kanssa missä nykyisin olet.
He saattavat kontrolloida sinua niin, ettet koskaan ylitä itseäsi- tai heitä.
Tällaiset ihmiset saattavat mitata menestymistään sillä mitä sinä olet ja jos muutut, olet uhka heidän omille valinnoilleen ja elämäntavalleen. He pelkäävät onnistumisen muuttavan omaa asemaansa ja saavat sinutkin uskomaan, että unelmien tavoitteleminen on mahdotonta. Tai he saattavat ajatella parastasi eivätkä halua, että epäonnistut ja sen vuoksi kehottavat sinua pitämään jalat maassa.

Mitä merkitystä tällä on onnistumisesi kannalta?

Hyvin paljon. Totta kai sillä on vaikutusta, jos läheisesi viestittävät sinulle joko hienovaraisesti tai suoraan, että olet liian ahne, kunnianhimoinen tai epärealistinen tai että tähtäät liian korkealle. Epäily ja epävarmuus hiipivät mieleesi ja alkavat nakertaa itseluottamustasi.

Katso ympärillesi. Jos tunnistat ketään joka joko sanattomasti tai suoraan kysyy sinulta mikä oikein luulet olevasi, ole varuillasi. Sinun ei oletetakkaan vastaavan tällaiseen kysymykseen myönteisesti. Voi olla, että joskus ihmiset aivan tietämättään pyytävät sinua pysymään ennallaan, olemaan kasvamatta. Älä anna niin paljon painoarvoa ihmisille, jotka eivät halua ymmärtää sinua ja unelmiasi niiden kaikessa loistokkuudessaan. Ehkä he jonain päivänä ymmärtävät, mutta ennen sitä saattavat tehdä kaikkensa ettet onnistuisi.

Nämä ajatuksia herättävät sanat kirjoitti Tohtori Chérie Carter-Scott kirjassa Onnistumisen aakkoset.Pitäkää itsestänne huolta.
-erja-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti