maanantai 16. syyskuuta 2013

Miehet Kuusta, naiset Veenuksesta

Luin hauskan jutun naisten ja miesten eroista, sekä siitä mistä ne johtuvat.
Esimerkiksi kuulumisten vaihtaminen. Nainen höpöttelee kivasta päivästään ja mies sanoo lyhyesti omansa olleen ok. Tämä eroavaisuus johtuu tutkimusten mukaan siitä, että miehen ohimolohkon kuorikerros on ohuempi kuin naisilla. Tämä aivojen alue liittyy keskeisellä tavalla kielimerkkien tunnistamiseen ja tuottamiseen.
Naisella taas ohimolohkon kuoressa on enemmän hermosoluja kuin miehellä. Siksi nainen hoksaa, jos toinen haluaa puhua jostain.


Kun molemmilla on työpaineita, nainen haluaisi vain kölliä miehen kainalossa ja puhua asioista, kun taas mies haluaa rentoutua - yksin.
Viimeaikaisten tutkimusten mukaan stressi vähentää aivotoimintaa niillä miehen aivojen alueilla, joiden avulla ymmärrämme toistemme tunteita.
Stressi aktivoi niitä alueita naisen aivoissa, joiden avulla ymmärrämme toisten tunteita. Siksi haluamme puhua siitä, mikä meitä vaivaa.
Stressi saa myös naisen masentumaan miestä herkemmin. Tämä johtuu siitä, että kun nainen stressaantuu, aivojen etuosassa virtaa mieheen verrattuna puolet vähemmän mielialaa kohottavaa serotoniinia.


Just joo, eipä tarvitse enää ihmetellä ; )

Kivaa illanjatkoa!
<3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti