keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Stressaava, vaativa elämä

Miten säilyttää mahdollisimman rentoutunut ja" tasapainoinen" olo arjen vaatimusten ja ehkä stressaavankin elämän keskellä? Sitä varmasti miettii tänä päivänä hyvin moni, joka tuntee itsensä "huonovointiseksi" ja elimistö on alkanut oireilla mitä erilaisemmilla tavoilla.
Päänsärkyä, kiputiloja selässä, hartioissa tai ehkä niskassa, vatsantoiminnan epätasapaino ja ehkä oudoin oire, johon olen törmännyt on kutina kainaloiden ympärillä (varsinkin saunan tai liikunnan jälkeen, jolloin elimistön lämpötila on koholla), mutta tämäkin on kuulemma stressioire.

Vastaus on kokoaikainen itsensä hoitaminen (tämä on siis minun johtopäätös tähän vaikeaan kysymykseen). Lukemalla ainakin ajoittain aiheeseen liittyvää kirjallisuutta herättää kysymyksiä ja ajatuksia, joista huomaa missä mennään eli onko onnellinen silloiseen tilanteeseen ja onko tarvetta tehdä jotain muutoksia tai korjauksia. Arki ja elämä vie aina mukanaan niin tehokkaasti, että Oma Itse unohtuu jonnekkin ja ajattelee vain toisia ihmisiä, sekä "kaiken sujumista".
Itse löysi viimeksi eilen kirja-alesta psykologian tohtori Wayne W. Dyerin kirjoittaman kirjan "Hyväksy itsesi - Uskalla elää". Odotan innolla, mitä oivalluksia ja ajatuksia tuo kirja minulle antaa :D

Olen myös päättänyt tehdä konkreettisesti asian, sekä myös muiden ihmisten hyväksi jotain muutakin, mutta lisää siitä seuraavalla kerran, jottei tästä tulisi liian pitkää sepustusta.

Pitäkää hyvää huolta itsestänne.


 Koirat osaavat rentoutua niin, että se myös näkyy :D

Tämä kuva kertoo yksiselitteisesti sen, mitä tällä hetkellä kaipaisin, aah ja voi!

Kuvat lainattuja.

Ps. Toiset kirjoittavat kuvantekstit kuvan alapuolelle, kuten minä ja toiset taas yläpuolelle... minusta vaan loogisinta näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti