torstai 13. marraskuuta 2014

Yllättävä käänneTurussa vietetty viikonloppuloma sai spontaanin toiminnan tuloksena yllättävän loppuhuipennuksen. Sanoisinko jopa mieltä räjäyttävän tunnepläjäyksen.
Hotellihuoneen ikkunasta ihailin Turun tuomiokirkon jylhää ulkomuotoa ja laukkuja pakatessa huomasin pöydällä sitä koskevan esitteen. Lähtiessämme näimme ihmisiä kuvaamassa kirkkoa ja päätimme toimia kuten ulkomailla ollessamme eli mennä itsekin kurkistamaan sisään upeaan rakennukseen.
Siis... oikeasti!! Omg, olin sanaton ja hengitys ei kulkenut. Mitkä mittasuhteet, maalauksien kauneus, hämärä tunnelma ja onnenkantamoisena mieskuoro, joka harjoitteli laulaen sellaista munkkiluostari musiikkia. Maaginen tunnelma. Olinko Suomessa vai jossakin kauempana euroopassa?

Mukana olleella pikkupokkarilla ei hämärässä kirkossa saanut tämän kummempia kuvia aikaiseksi (pahoittelut siitä), mutta menkää ihmeessä kokemaan tämä paikka jos olette Turun suunnalla.
Museo-osasto jäi etelälehterillä vielä näkemättä ja johonkin konserttiin menen kyllä joskus koska akustiikka tuolla oli sanoinkuvaamaton.

Seuraavaa Turun reissua odotellessa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti