lauantai 1. joulukuuta 2012

Särkynyt ihminen

Miten lähestyä ja suhtautua ihmiseen, joka on kokenut juuri loppuunpalamisen (työuupumus), kärsii masennuksesta tai hänellä on todettu vakavampi sairaus eli maanis-depressiivisyys (kaksisuuntainen mielialahäiriö)?

Tämä on varmasti kysymys, jota monet miettivät lähipiiriin kuuluvan ihmisen sairastuttua johonkin edellä mainittuista sairauksista. Monet lakkaavat pitämästä yhteyttä, koska eivät tiedä miten suhtautua, mitä sanoa?


ELÄMÄÄLAHDESSA.FI sivustolla kirjoittaa "mielensäeheyttäjä" päiväkirjaa tuntemuksistaan, miltä tuntuu yrittää nousta ylös todella syvältä, johon vasta diaknosoitu maanis-depressiivisyys on hänet "haudannut". Toivon, että päiväkirja olisi hänelle "purkautumisväylä" ja antaisi muille ihmisille ajattelemisen aihetta, sekä motivaation pitää omasta jaksamisesta ja itsestä huolta joka päivä. Ihminen on  suunnattoman hauras, vaikka sitä ei välttämättä huomaa.... kunnes tapahtuu särkyminen.


Tekstejä on tullut nyt  harvakseltaan ja ne ovat lyhyitä, koska mielensäeheyttäjä elää tällä hetkellä todella vaikeaa, raskasta aikaa, jolloin pelkästään ylösnouseminen aamuisin tai kommunikoiminen ihmisten kanssa vaatii suuria ponnistuksia ja vie hetkessä kaikki voimat.

Mikäli haluat antaa mielensäeheyttäjälle positiivista energiaa terveisillä tms. välitän ne varmasti hänelle. 

Viettäkää ihana joulunalus sunnuntai ja.... pitäkää itsestänne ja läheisistänne hyvää huolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti