torstai 6. kesäkuuta 2013

Silmää hivelevät muodot

Kuten olen kertonut, estetiikka on minulle äärettömän tärkeää. Se on tie rentoutumiseen, hyvään oloon ja ylipäätään kaikkeen positiiviseen. Estetiikkaa on kaikkialla ja mikä parasta, jokainen näkee kauneutta eri asioissa.


Wikipedia selittää estetiikasta näin:
Termi ”estetiikka” tulee kreikan kielen sanasta aisthetike (αισθητική), ja sen kehitti filosofi Alexander Gottlieb Baumgarten vuonna 1735 merkitsemään ”tiedettä siitä, kuinka asiat tunnetaan aistien kautta”.[5] Baumgartenin esittelemä latinankielinen muoto oli aesthetica. Termiä käytettiin hänen jälkeensä saksan kielessä, mutta esimerkiksi englannin kieleen sana tuli vasta 1800-luvulla.[6]Keskustelua kauneudesta ja taiteesta käytiin kuitenkin yhtä lailla ennen tätäkin esimerkiksi David Humen termistöllä, puhuen ”maun standardeista” tai ”maun arvostelmista”.[7]

Estetiikka on filosofian osa-alue, joka tutkii kauneuttataidetta ja esteettistä eli kauneusarvoihin liittyvää eri esiintymismuodoissaan. Estetiikka voidaan jakaa kahteen osaan, (1) taidefilosofiaan ja (2) esteettisen tai kauneuden filosofiaan eli esteettisen kokemuksen ja esteettisen arvon filosofiaan. Nämä kaksi ovat kuitenkin osittain päällekkäisiä, eikä niitä voida selkeästi erottaa toisistaan tai asettaa toistensa alaisuuteen.[1][2][3][4]

"Unohduin" Charin Pinterest sivulle katselemaan kuvia (en suosittele, jos on kiire) ja minun oli pakko napata sieltä "parit" kuvat koskien muotoja. Kaikkien silmät reagoivat eri tavalla muotoihin.
Tässä minun silmääni hiveleviä muotoja ja kuvia.

Tänä iltana on eräs tilaisuus, johon pitää osallistua ja siellä esiintyy Anssi Kela. Saas nähdä, millaista musiikkia hän nykypäivänä esittää.

Positiivista viikonlopun alkua :)

2 kommenttia:

  1. Olen myös kiinnostunut kauniista asioista ja estetiikasta, joten sattuipa sopivasti, kun löysin vahingossa tänne :)

    VastaaPoista