tiistai 15. marraskuuta 2011

Tilaisuuksien tunnistaminen

Elämässä tulee eteen kahdenlaisia tilaisuuksia: ilmiselviä ja piileviä. Ilmiselvä on esimerkiksi se, että saa työpaikan jota on hakenut.Ilmiselviä tilaisuuksia ei voi olla huomaamatta, koska ne ilmestyvät eteemme kuin neonvalokyltit.
Kaikki tilaisuudet eivät kuitenkaan ole niin ilmiselviä ja meidän on kurkistettava pinnan alle hahmottaaksemme ne. Niitä on tarkasteltava eri näkökulmista. Jokaisen muutoksen myötä avautuu uusi mahdollisuus. Usein se on pintaa syvemmällä ja ihmisestä itsestään on kiinni, kaivaako sen esiin.

Silmien avaaminen

Jos pitää silmansä auki ja korvansa kuulolla, näkee mahdollisuudet ympärillään. Joskus ne ilmaantuvat kuin enteet: luet satumalta sanomalehdestä mainoksen retriitistä, jonne olet pohdiskellutkin meneväsi, mutta epäröinyt - tai tapaat ystävän joka kertoo asiaan liittyvän uutisen.

Kokeile seuraavaa harjoitusta. Tee lista kaikista sinulle eilen tarjotuista tilaisuuksista. Älä jätä mitään pois. Esimerkiksi tilaisuutta syödä sushia ensimmäisen kerran, kumppanin kanssa elokuviin lähtemistä, kuntonyrkkeilyn kokeilemista, kulkukoiran hankkimista tai osakkeiden ostoa. Saatat yllättyä miten monta tilaisuutta päivän aikana tarjoutui, vaikket sitä edes tiedostanutkaan.
Tee näin myös seuraavina päivinä. Tehtävän tarkoitus on herättää sinut huomaamaan kaikki ympärillä olevat mahdollisuudet.


Tällaisia lueskelin viime yön unettomina tunteina.
Minä ainakin meinaan tehdä tuon harjoitteen :)

Ps. Ihanaa, pääsen tänään Sannan käsittelyyn!
Kivaa päivää jokaiselle.
-erja-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti